Bejelentkezés
BUDAPESTPORTAL.HU

BUDAPEST
PORTÁL

budapest

Info

BUDAPESTPORTAL.HU
/hirek/kultura/

Budapest cégkereső - budapestportal

Minden ami Budapest, cégkereső, budapesti cégek. Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket?


Legújabb twittek

Keresés
The Wayback Machine - http://web.archive.org/http://budapestportal.hu:80/hirek/kultura/

Kiemelt AJÁNLATUNK

Nyomtatókellék Szaküzlet
Eredeti, utángyártott és töltött lézertonerek, tintapatronok mérföldekkel olcsóbban, mint a nagyáruházakban! Ha nem hiszi, hívjon minket! Ugye nem akar a válság közepén többet költeni, mint amennyit kell?
Arany Zafír
Üzletünk 1950 óta ezen a helyen várja vásárlóit , rövidáru, szabászati kellékek,cipőfűzők, fonal, himzőfonalak,szalagáruk,válltömések, gumik,paszományok,csatok,tűáruk,gomb, gombbehúzás, széles választékával. Kapható még NŐI FEHÉRNEMŰ, HARISNYAÁRU,LAKÁSTEXTIL: ágyneműk törlők - törölközők,vitrázsrudak. Lakberendezés , Függönyözés,irodák , lakások berendezése,átrendezése,felmérése,tanácsadás. Kifutó termékeket AKCIÓS áron értékesitjük. VÁRJUK ÖNÖKET SZERETETTEL!AZ ALÁBBI KÁRTYÁKKAL ILLETVE KUPONOKKAL LEHET ÜZLETÜNKBEN KEDVEZMÉNYESEN VÁSÁROLNI:SODEXHO,SCIENNET,ERZSÉBET KÁRTYA,TICKET SERVICE,EURO DISCOUNT CLUB,TICKET COMPLIMENTS .
Varga-Márfy Kft
A Varga-Márfy Kft. higiéniai termékek, szennyfogó illetve emblémás szőnyegek, alumínium profilos szennyfogó szőnyegek, ergonómiai szőnyegek gyártásával és forgalmazásával valamint digitális nyomtatással foglalkozik 1997 óta.
 

Kultúra

kultura.hu

Színlebontás - AHOGY AZT AZ APÁM ELKÉPZELTE

Nézőpróbáló előadás a Hodworks legújabb előadása. Az Ahogy azt az apám elképzelte egy alkotói team munkája, a koreográfiában három nézőpont sűrűsödik és kerekedik ki, négy testre írottan. KRITIKA

Kortárstánc variációk egy témára

A Parallel Alapítvány különleges táncprogrammal jelentkezik április 29-én a MU Színházban. A hazai kortárstánc legizgalmasabb alkotóit hívja meg egy egynapos kirándulásra az improvizáció világába, ahol szigorú forgatókönyv mentén zajlanak majd az események.

Boxringben angoloznak

Nem félünk a farkastól címmel angol nyelvű darabot mutat be április 28-án a Turkey Theatre Társulat a MU Színházban.

Tánc Világnapi Maraton a Merlinben

Április 29-én rendezik meg a Tánc Világnapi Maratont a Merlin Színházban, ahol ez az utolsó színházi program. A meghívott külföldi vendég idén Mart Kangro.

Jubilál a Berczik Sára Budai Táncklub

A Berczik Sára Budai Táncklub az intézmény fennállásának 50. évfordulója alkalmából jubileumi gálaestet tart május 5-én a Nemzeti Táncszínházban.

Urbánus kísérletek a Corvintetőn

Absztrakt hiphop, triphop és bátor, fiatal elektronika a DDK és az Anker Records jóvoltából a Corvintetőn. Április 28-án fellép a Realistic Crew, a Sadant és Faul.

Szájkosár – Performansz és kerekasztal a Werk Akadémián

A WERK Galéria legújabb kiállítása és a hozzá kapcsolódó beszélgetés a művészi szabadság kérdéskörét járja körül.

Identitás a kultúrák kereszttüzében

A Kazinczy-esték következő előadásán az etnikai-kulturális identitásfejlődésről lesz szó. Az ismeretterjesztő sorozatot az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kara és Erzsébetváros Önkormányzata szervezi.

Ian Anderson Budapesten játszik

Rocklegenda koncertezik augusztus 26-án a Budapest Kongresszusi Központban: Ian Anderson, a Jethro Tull zenekart 1968-ban megalakító fuvolás, énekes ezúttal szólóban lép fel és zenekara negyven évvel ezelőtt megjelent lemezét, a Thick As A Bricket, valamint annak most elkészült folytatását játssza el.

Ahol az athéni gyilkosokat ítélték el

Az ókori görög bíróság, a Palladion egy részét – ahol a klasszikus kortól a római korig vizsgálták a gyilkossági ügyeket – tárták fel régészek Athén belvárosában több mozgatható lelettel együtt. A funkcionális igazságszolgáltatói terület Athéné istennő egyik kedvesének tiszteletére épült.

stop.hu

Egymásra utalva: Pély-Jelasity Duó

Ismét a húrokba csap a megasztáros zsürizése óta kissé háttérbe vonuló Pély Barna gitáros-énekes. Barátjával, a jazzszaxofonos Jelasity Péterrel alakított duójuk felhőtlen kikapcsolódást ígér feldolgozott régi slágerekkel. Blues, jazz, funky rengeteg improvizációval, két profi zenész előadásában.

Egy kocsmából indult a legendás zenekar

62 éves Gryllus Dániel zeneszerző, akit már fiatalon vonzott a zene, megtanult zongorázni, klarinétozni, citerázni és furulyázni is. Ilyen hangszertudással rockzenekarban nem gondolkodhatott, de szerencsére jobban érdekelte a népzene és a költészet.

Díjözön a könyvfesztivál zárónapján

A Kossuth Kiadó nyerte el az Év kiadója, a Libri Allee könyváruház az Év fővárosi könyvesboltja, a soproni Cédrus könyvesbolt pedig az Év vidéki könyvesboltja címet a XIX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál vasárnapi zárónapján, mikor átadták az Év hangoskönyve, az Év hangja, valamint a Budai-díjakat is.

Ritkaságok kalapács alatt - Petőfi négyszázezerről indul

Antik könyveket és 20. századi irodalmi ritkaságokat, történelmi dokumentumokat, pénztörténeti relikviákat, kéziratokat bocsát árverésre szerdán az Antiquarium Hungaricum.

Elhunyt Bakonyi Ernő Savanyú táncművész

Életének 53. évében elhunyt Bakonyi Ernő Savanyú táncművész - tudatta családja vasárnap az MTI-vel. A magyarországi táncházmozgalom meghatározó személyiségét, az óbudai Veres Péter Gimnázium tanárát tánctanítás közben, pénteken érte a halál.

Tindersticks - a mély érzelmek tolmácsolója az A38 hajón

A zenéjével a legmélyebb érzelmeket bemutatni képes zenekar, a brit Tindersticks végre magyar színpadra lép és május 12-én új stúdióalbumát, a The Something Raint mutatja be a fővárosi A38 állóhajón.

Ünnep a tánc fővárosában

A város hagyományaihoz hűen idén is látványos rendezvényekkel ünneplik meg április 29-én a tánc világnapját Szombathelyen.

A köpönyegforgatás magasiskolája

Kevés olyan hányatott magyar darab létezik a XX. századi drámairodalomban, mint Weöres Sándor A kétfejű fenevad című "történelmi panoptikuma". Az eredetileg is a Pécsi Nemzeti Színház számára írt művet Szikora János rendezte meg Pécsett.

Sikeres túrnén van túl a Djabe

Nemrég fejeződött be a dzsessz/world fusion hazai élcsapata, a Djabe és a legendás brit gitáros, Steve Hackett, a Genesis egykori tagja újabb közös turnéja, amely Romániát és Ausztriát is érintette.

Dollár százezreket ért a dedikált kötet

Tetemes áron, az előzetesen vártnál háromszor drágábban, 362 500 dollárért kelt el a Sotheby's árverésén az Oscar Wilde fő művének számító Bunbury első kiadásának egy ritka példánya, amelyet az ír szerző szeretőjének, barátjának és ügynökének, a kanadai Robert Rossnak dedikált 1899-ben.

Kultúra - cseppek.hu

Holós Ádám: Intro

A Várfok Project Room következő kiállítása az elmúlt hónapok „fotóinváziója” után, visszahódítja magának a festészetet, 2012. április 20. és május 19. között a Várfok Galéria egyik legfiatalabb művésze, Hollós Ádám mutatkozik be legújabb festményeivel.

Designpárbaj után

A 2011. évi Designhét idején rendezett FISE Designpárbajon született modellek kerülnek kiállításra a FISE Galériában.

Jégszakadás

2012. április 17-én, kedden 17 órakor Mads Sandau-Jensen, Dánia magyarországi nagykövete nyitja meg a klímaváltozást és annak a grönlandi emberek mindennapi életére gyakorolt hatását bemutató kiállítást.

Birkás Ákos: És még ha értéktelennek is ítélnénk...

2012. április 5-én, csütörtökön 19 órakor nyílik meg Birkás Ákos: "És még ha értéktelennek is ítélnénk..." címü kiállítása a Knoll Galériában.

Hajóroncsporcelánok mutatkoznak be Budapesten

Majd háromszáz évig feküdtek a hullámsírban azok az európai, muzulmán és délkelet-ázsiai vevőknek szánt porcelántárgyak, amelyek Budapesten mutatkoznak be egy különleges, vízalatti világot idéző kiállításon. Az április közepén nyíló tárlaton először láthatja a nagyközönség a dél-vietnami Ca Mau-foknál elsüllyedt hajó rakományát.

Tavaszi tárlatok

A 32. Budapesti Tavaszi Fesztivál keretein belül négy kiállítás is várja az érdeklődőket Budapest múzeumaiban.

Fürjesi Csaba: Szférák

2012. március 26-án, hétfőn 19 órakor Paksi Endre Lehet, művészettörténész nyitja meg Fürjesi Csaba: Szférák című kiállítását a Léna & Roselli Galériában.

Kisvakond újratöltve!

Zdeněk Miler illusztrációi, mai kisvakondos játékok, gyermekprogramok és filmvetítések várják a Millenárisra látogató Kisvakond-rajongókat. Az igazi különlegesség az 1985-től gyártott, ma már „retro“ Kisvakondok és prototípusok gyűjteménye lesz.

MNG Szabadegyetem program

Egy tartalmas csütörtök késő délutánra invitál a MNG, tárlatvezetés és utána előadás a látottakkal kapcsolatosan.

Nemes Csaba: Filmretrospektív

Nemes Csaba a hagyományos dokumentumfilm dekonstrukciójával, az irónia eszközével, a megszokott, kiüresedett történet elemeinek eltolásával, nemcsak azt mutatja meg, ami helytelen, ami hibás; a különböző szólamok interferenciája, az alkalmazott filmes és nem filmes eszközök egymásra hatása felszínre hozza azt is, ami a valóságba gyökeret eresztett film lényege, vagyis hogy nem a forma teremti meg az életet a vásznon, hanem az élet rendezi magát formába.

Irodalom - cseppek.hu

Beszélgetés húsz év legizgalmasabb könyveiről

Rövid hír: Parti Nagy Lajos a Beszélő és a Nyitott Műhely új sorozatának vendége A fagyott kutya lába című kötetéről a szerzővel Budai Katalin beszélget. Zenei meglepetés: David Yengibarjan Közreműködik: Vallai Péter  

Felolvasókörút a Melinda Nadj Abonji: Galambok röppennek föl

Csemege azoknak, akik szeretnek egy könyv szerzőjével találkozni, művészi tolmácsolásban a könyvből részleteket meghallgatni. Most 3 városban - Budapesten, Debrecenben, Szegeden - 2012. április 2–4-én lesz erre alkalom. A szerzővel, Melinda Nadj Abonjival Kovács Krisztina, irodalomtörténész (Debreceni Egyetem) és Blaschtik Éva, fordító beszélget (német nyelven tolmácsolással).

Könyvajánló – nézz a szemembe

Most gyorsan le kell írni „Asperger-szindróma” és autizmus – hogy tudjuk, miről is van szó. De inkább csak ennek ürügyén – mármint Asperger-ürügyén pár mondat: Kinek mikor, nekem a Száll a kakukk fészkével kezdődött, aztán az Esőemberrel folytatódott, közben kis intermezzó volt a Virágot Algernonnak. S utána meg a többi, mint például ez: ”nézz a szemembe” című könyv, írója az amerikai John Elder Robison.

Meghívó a Noran Szalon soron következő rendezvényére

A vendég Laár András, akivel a közelmúltban megjelent Kiderülés című kötetéről beszélget Máté Judit szerkesztő. Moderátor a Noran Szalon rendezvények házigazdája, Kőrössi P. József.

A Magvető Kiadó márciusi ajánlata

Három regény: egyik a múltba, a másik a jelenbe, a harmadik pedig egy távoli világba vezeti el az olvasót.

Az Athenaeum Kiadó márciusi ajánlata

Két könyv a hónap kínálatából: egyik szerint sosem lehet tudni, mit találhatunk a szemétben, a másik pedig a világmindenség legarcátlanabb rablásának történetét meséli el.

Emberi csodák életnagyságban

Vajda Miklós új kötetének bemutatója - Vajda Miklóssal a kötet szerkesztője, Szegő János beszélget. Vajda Miklós 1931-ben született Budapesten. Angol–magyar szakot végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, majd négy évig a Szépirodalmi Könyvkiadó lektora volt.

A Manó Könyvek márciusi ajánlatából

CLAUDE könyvek sorozatban vicces és izgalmas történetek Claude-ról, egy dundi kiskutyusról és legjobb barátjáról, Bolyhos Zokni uraságról.

Variációk Bodor Ádám prózájára

A Magvető Kiadó őszi fotópályázatának eredményhirdetése. Bodor Ádám legújabb könyvének három részletét ajánlotta képi feldolgozásra a kiadó. Idézetenként 2-2 fényképet díjazott a zsűri (Bazánth Ivola, a 168 Óra fotósa, Ferenczi Gábor, filmrendező, Szegő János, a kötet szerkesztője), valamint két különdíjat osztott ki.

Versek szódával – avagy Költők másképp, negyedik előadás

A Magyar Írószövetség és a Budapesti Kamaraszínház havi rendszerességgel jelentkező rendhagyó irodalmi sorozatának a következő vendége Tóth Krisztina lesz a Budapesti Kamaraszínház Shure Stúdiójában.