Bejelentkezés
BUDAPESTPORTAL.HU

BUDAPEST
PORTÁL

budapest

Info

BUDAPESTPORTAL.HU
/hirek/kozerdeku/

Budapest cégkereső - budapestportal

Minden ami Budapest, cégkereső, budapesti cégek. Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket?


Legújabb twittek

Keresés
The Wayback Machine - http://web.archive.org/http://www.budapestportal.hu:80/hirek/kozerdeku/

Közérdekű

Sport és a Tudományok együtt?!

Magyarországon vagy a világon, pontosan nem tudhatom, de voltak olyan sztereotípiák, amelyek szerint  a sportolók nem műveltek, a tanult emberek nem sportosak, nos ezeknek abszolút cáfolata a Sportos Elmék társasága, ahol olyan művelt és tanult sportolók találhatóak, akik legalább egy diplomával, nyelvvizsgával és komoly sportolói háttérrel rendelkeznek. Ha sport és az innováció, vagy marketing, gazdaság és más egyéb tudományos téma kapcsolatáról beszélünk, mi más lehetne hitelesebb, mint mind a két oldalról érintett szakemberek véleményét vizsgálni?! sportoselmek.jpg

Tovább

Megjelent a pályázati felhívás a nemzeti dohányboltokra

Közzétette a nemzeti fejlesztési miniszter a koncessziós pályázati felhívást a dohánytermékek kiskereskedelmére csütörtökön.

Tovább

Kormányzati hírek

A kormány tartja a 2013. évi 2,7 százalékos hiánycélt

A kormány ezen a héten véglegesítette az új magyar adórendszert. A korábbi átmeneti adónemeket kivezeti az adózásból, a bankadót végeleges adónemként rögzíti a 2013-as mértéken, és kivezeti a különadókat, de a társasági adó három kulcsossá válik: 10%-os kedvezményes, 19%-os általános és 50%-os speciális kulcsot vezet be. Közlemény.

Bánffy Miklósról nevezték el a Külügyminisztérium könyvtárát

Bánffy Miklós író, külügyminiszter nevét viseli a jövőben a Külügyminisztérium szakkönyvtára. Martonyi János külügyminiszter a magyar diplomácia napja alkalmából tartott névadó ünnepségen 2012. november 16-án elmondta, Bánffy Miklós (1873-1950) igazi reneszánsz emberként egy személyben volt író, grafikus, jelmez- és díszlettervező, rendező, valamint külügyminiszter egy jelentős történelmi időszakban.

A Külügyminisztérium közleménye

A Külügyminisztérium mély aggodalommal követi a Közel-Keleten kialakult helyzetet, annak nyomán, hogy a Gázai-övezetből Izraelt rakétatámadások érték, amelyekre lakossága védelmében katonai eszközökkel válaszolt.

Jó példákat mutatunk és gyűjtünk Európának Nemzetközi társadalmi felzárkózási program indul

Az eredményes roma integrációs programok nemzetközi összegzését és annak európai bemutatását összefogó projektet indított útjára ma Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Budapesten. A tárca kiemelt partnere, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a PAIRS programban sikeres modelleket és jó gyakorlatokat összegzi. A projekt során Európa nyolc országában két éven keresztül gyűjtik a pozitív példákat. Közlemény.

Tiranában tárgyal Semjén Zsolt

Albániába utazott hivatalos látogatásra Semjén Zsolt. A kormányfő kereszténydemokrata helyettesét ma Tiranában fogadja Sali Berisha miniszterelnök, akivel tárgyalásokat folytat a két ország kapcsolatairól. Közlemény.

Lezárult a vizsgálat a the Daily Telegraph által feltételezett nem megfelelő tanúsítási tevékenységgel kapcsolatosan

Egyetlen esetben sem történt tanúsítás, szerződéskötés, de még a szerződést megelőző ajánlatot sem adtak a kijelölt szervezetek – ezt állapította meg az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal (EEKH) miután vizsgálatot indított a Daily Telegraphban 2012. október végén megjelent cikkek kapcsán. Közlemény.

Már félmillió ügyfél a Kormányablakokban

A járási hivatalok kialakításának fontos célja, hogy az állampolgárok egyszerűbben és gyorsabban intézhessék ügyeiket – mondta Szabó Erika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium területi közigazgatásért felelős államtitkára, miután Szolnokon köszöntötte a Kormányablakok ötszázezredik ügyfelét.

Az öntözéses gazdálkodás kiemelt figyelmet kap az agrárstratégiában

A Vidékfejlesztési Minisztérium nagy hangsúlyt fektet az öntözéses rendszerek kialakítására, bővítésére, valamint a kézimunka igényes ágazatok erősítésére – jelentette ki V. Németh Zsolt a Fejér megyei Soponyán. A vidékfejlesztésért felelős államtitkár Magyarország legnagyobb sárgarépa- és zöldségtermesztő vállalkozásának jelképes betakarításán vett részt.

Döntés született a fekvőbeteg intézmények élére júliusban kiírt pályázatokról

A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) 2012. július 29-én pályázatot írt ki az állami fenntartásba került városi egészségügyi intézmények intézményvezetői álláshelyeire, valamint a korábbi megyei önkormányzati és fővárosi egészségügyi intézmények eredménytelennek nyilvánított főigazgatói posztjára.

Emmi: kevesebb egészségügyi dolgozó tervez kivándorlást

Csaknem 60 százalékkal csökkent a kivándorlást tervező egészségügyi dolgozók száma - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pénteken az MTI-vel.

Miniszterelnökség hírei

Tiranában tárgyal Semjén Zsolt

Albániába utazott hivatalos látogatásra Semjén Zsolt. A kormányfő kereszténydemokrata helyettesét ma Tiranában fogadja Sali Berisha miniszterelnök, akivel tárgyalásokat folytat a két ország kapcsolatairól. Közlemény.

A gazdasági együttműködés a vitás kérdések megoldását is segítheti

Magyarországnak örülnie kell annak, hogy a szlovák gazdaság jól teljesít - mondta Orbán Viktor pénteken a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) magyar-szlovák gazdasági fórumán.

Megjelent a pályázati felhívás a nemzeti dohányboltokra + videó

Közzétette a nemzeti fejlesztési miniszter a koncessziós pályázati felhívást a dohánytermékek kiskereskedelmére csütörtökön.

A kormány mérlegeli a jól gazdálkodók kedvezményhez juttatását

A kormány mérlegeli, hogy azokat a városokat, amelyeknek nincs kiváltandó hitelük, kedvezőbb helyzetbe hozza fejlesztési elképzeléseik megvalósításakor - mondta Giró-Szász András kormányszóvivő a Hír Tv Rájátszás című műsorában csütörtök este.

Semjén Zsolt: elfogadhatatlan, ha a kereszténységet illegitimnek nevezik

Semjén Zsolt szerint a keresztény értékek alapján berendezett Európa mindenkinek javára válik, és elfogadhatatlan, ha a kereszténységet a szekularista ideológia hívei illegitimnek nevezik.

Orbán Viktor interjúja a Kossuth Rádióban

A miniszterelnök szerint az EU múlt heti országjelentése közvetlenül arról is szól, hogy Magyarország IMF-kölcsön nélkül is biztosan megáll a lábán. Orbán Viktor azonban - mint azt pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában elmondta - továbbra is megegyezésre törekszik a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az unióval. A kormányfő a rádióinterjúban azt is bejelentette, hogy kétharmados jogszabály lesz az új földtörvény.

Elkezdődtek a tárgyalások az önkormányzati adósságok állami átvételéről

Az országban először Hódmezővásárhelyen kezdődtek el az önkormányzati adósságok állami átvételével kapcsolatos egyeztetések.

Orbán Viktor tárgyalása a felvidéki Magyar Közösség Pártja elnökével

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután hivatalában fogadta Berényi Józsefet, a felvidéki Magyar Közösség Pártja elnökét. A találkozónak Robert Fico szlovák miniszterelnök pénteki budapesti látogatása is aktualitást adott. Közlemény.

Orbán Viktor és Robert Fico közösen nyitja meg a Magyar-szlovák gazdasági fórumot

Orbán Viktor miniszterelnök Robert Fico szlovák kormányfővel közösen nyitja meg péntek délelőtt Budapesten a Magyar-szlovák gazdasági fórumot - közölte Havasi Bertalan, a magyar miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön az MTI-vel.

Európát a kereszténység szilárd alapjára kell építeni

A kereszténység szilárd alapjára épülő Európa fontosságát hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Parlamentben, ahol átadta a Magyar Érdemrend nagykeresztje kitüntetést Christoph Schönborn bíborosnak, bécsi érseknek.

Belügyminisztérium

Pintér Sándor: jövőre 145 milliárd forint jut közfoglalkoztatásra

Jövőre 145 milliárd forint jut közfoglalkoztatásra, a cél, hogy 2013-ban és 2014-ben háromszázezer ember juthasson munkához - mondta a belügyminiszter pénteken a közfoglalkoztatási programok szervezésében és végrehajtásában kiemelkedő tevékenységet végző önkormányzatok részére szervezett ünnepségen Budapesten.

Új utakon a magyar rendészeti vezetőképzés

A Magyar Tudomány Ünnepe 2012 rendezvénysorozat keretében a Belügyminisztérium Oktatási, Képzési és Tudományszervezési Főigazgatóság (BM OKTF) – dr. Pintér Sándor belügyminiszter fővédnökségével – szakmai-tudományos konferenciát rendezett „A rendészeti vezetőképzés első évtizede” címmel. Közlemény.

Döntött a kormány az önkormányzatok adósságátvállalásáról

Az ötezres lélekszámnál kisebb települések adósságát még az idén teljes egészében rendezi az állam, az ennél nagyobbak esetében pedig 2013 közepéig vállalja át az adósságállományt 40 és 70 százalék közötti mértékben - közölte a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón.

Az ORFK vizsgálja a kajászói esetet

A belügyminiszter a hivatalba lépésével egyidejűleg egyértelműsítette, hogy az ország területén a hatályos törvényeknek megfelelő magatartást kell tanúsítania mindenkinek. Aki törvényt sért, az vallástól, felekezettől és párthovatartozástól függetlenül a hatályos törvények szankciójával kell, hogy szembenézzen. Közlemény.

Miniszteri elismerés az Európai Falumegújítási Díjat elnyerőknek

Pintér Sándor belügyminiszter elismerést adott át az idei Európai Falumegújítási Díjat elnyerő Kunsziget és Újszilvás polgármestereinek hétfőn Budapesten.

Honvédelmi Minisztérium

Megújulnak az első világháborús zsidó katonasírok

Közeledik az első világháború kitörésének századik évfordulója, ezért meg kell kezdeni az áldozatok sírjainak számbavételét, és az emlékezési helyeket ki kell jelölni - hangzott el a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság országos konferenciáján. A rendezvényen Hende Csaba honvédelmi miniszter a zsidó katonasírok megóvásának fontosságáról beszélt.

Elérte a teljes műveleti képességet a pápai Nehéz Légiszállító Ezred

2012. november 14-én elérte a teljes műveleti képességet a Pápára települt Nehéz Légiszállító Ezred (HAW) - ezt Keith P. Boone ezredes, az alakulat parancsnoka jelentette be Tallinnban. Közlemény.

A védelmi együttműködés fejlesztéséről tárgyaltak Pozsonyban

Több konkrét, a magyar és a szlovák haderő közötti együttműködést érintő projektről is egyeztetett Hende Csaba honvédelmi miniszter - november 15-én, csütörtökön - Pozsonyban Martin Glvác szlovák védelmi miniszterrel. (Frissítve: 14 óra 30 perckor)

Átadták a felújított szovjet-orosz katonai temetőt Székesfehérváron

Átadták a felújított szovjet-orosz katonai temetőt Székesfehérváron, a Béke téren. Az ünnepségen a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára képviselte a magyar kormányt.

Tűzszerészeti képzést kap ötszáz tűzoltó

Összesen ötszáz tűzoltó vesz részt azon a képzésen, amelynek keretében robbanótestekkel, robbanószerkezetekkel, illetve robbanóanyagokkal kapcsolatos elméleti és gyakorlati ismereteket sajátíthatnak el - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kedden az MTI-vel. A Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezredének és a Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálatának a munkatársai oktatják majd őket.

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium

Már félmillió ügyfél a Kormányablakokban

A járási hivatalok kialakításának fontos célja, hogy az állampolgárok egyszerűbben és gyorsabban intézhessék ügyeiket – mondta Szabó Erika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium területi közigazgatásért felelős államtitkára, miután Szolnokon köszöntötte a Kormányablakok ötszázezredik ügyfelét.

Visegrádon ülésezett a Határon Átívelő Együttműködést Szolgáló Magyar-Szlovák Kormányközi Vegyes Bizottság

A határon átnyúló infrastruktúrával és a közösségi közlekedéssel kapcsolatos kérdésekről is tárgyaltak a Határon Átívelő Együttműködést Szolgáló Magyar-Szlovák Kormányközi Vegyes Bizottság társelnöki ülésén ma Visegrádon.

Az elektronikus ügyintézésre hangolják a jogszabályokat

Újabb közigazgatás-fejlesztési projekt indul az Új Széchenyi Terv keretében. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium a minél szélesebb körű elektronikus ügyintézés alkalmazásához szükséges jogszabályi környezet felülvizsgálatát hajtja végre a következő hónapokban. Így nem csak az országszerte elérhető kormányablakokban, hanem az e-ügyintézések területén is egyre inkább az ügyfélbarátabb megoldásokra hangolódik a közigazgatás.

Hamarosan a kormány előtt az internetes gyermekpornográfia elleni javaslat

Hamarosan a kormány elé kerül az a jogszabálytervezet, amely a 2013. július 1-jétől hatályos új büntető törvénykönyvhöz (Btk.) kapcsolódóan az interneten elkövetetett bűncselekmények, például a gyermekpornográfia elleni hatékonyabb fellépést garantálja - közölte az igazságügyi államtitkár hétfőn az MTI-vel.

A bírósági mediáció jelentősége túlmutat az igazságszolgáltatáson

A bírósági mediáció jelentősége túlmutat önmagán, és az igazságszolgáltatáson kívül is teret adhat az együttműködés, partnerség értékeinek, magatartásmintáinak - mondta a Navracsics Tibor igazságügy-miniszter a bírósági mediációról tartott konferencián Budapesten hétfőn.

Külügyminisztérium

Bánffy Miklósról nevezték el a Külügyminisztérium könyvtárát

Bánffy Miklós író, külügyminiszter nevét viseli a jövőben a Külügyminisztérium szakkönyvtára. Martonyi János külügyminiszter a magyar diplomácia napja alkalmából tartott névadó ünnepségen 2012. november 16-án elmondta, Bánffy Miklós (1873-1950) igazi reneszánsz emberként egy személyben volt író, grafikus, jelmez- és díszlettervező, rendező, valamint külügyminiszter egy jelentős történelmi időszakban.

A Külügyminisztérium közleménye

A Külügyminisztérium mély aggodalommal követi a Közel-Keleten kialakult helyzetet, annak nyomán, hogy a Gázai-övezetből Izraelt rakétatámadások érték, amelyekre lakossága védelmében katonai eszközökkel válaszolt.

447 millió euró és 1080 új munkahely: újabb lendületet vettek a japán beruházások Magyarországon. Befektetési szimpózium Tokióban

Takács Szabolcs, a Külügyminisztérium globális ügyekért felelős helyettes államtitkára a Japánban folytatott kétoldalú találkozói mellett megnyitotta és beszédet tartott az „Invest in Hungary” címmel rendezett japán–magyar üzleti és befektetési fórumon mintegy 250 japán üzletember előtt. A rendezvénynek - melynek célja a magyar üzleti környezet bemutatása és a nagybefektetők beruházási szándékainak ösztönzése volt - különös aktualitást adott, hogy felélénkült a japán befektetők érdeklődése hazánk iránt, amely számos új, nagy léptékű beruházásban öltött testet.

Kétoldalú konzultációk Tokióban

Tokióban tett látogatást Takács Szabolcs, a Külügyminisztérium globális ügyekért felelős helyettes államtitkára. Hivatalos programja során megbeszéléseket folytatott a Külügyminisztérium, a Pénzügyminisztérium, a Gazdasági, Kereskedelmi és Ipari Minisztérium (METI), a Japán Üzleti Szövetség (Keidanren), a Japán Külkereskedelmi Szervezet (JETRO) valamint az Ázsiai Fejlesztési Bank Intézetének (ADBI) vezető beosztású munkatársaival.

Takács Szabolcs Manilában tárgyalt

A helyettes államtitkár külügyi partnereinek részletes tájékoztatást adott a globális nyitás politikájáról, jelezte továbbá: bízunk abban, hogy megtaláljuk a korszerű és költséghatékony módját az 1995-ben felfüggesztett manilai külképviseleti jelenlétünk visszaállításának is. José Brillantes transznacionális kérdésekért felelős külügyminiszter-helyettessel folytatott tárgyalásán kiemelt figyelmet kapott a katasztrófa-megelőzés és -elhárítás területe, valamint a vízkezelés, illetve víztisztítás ügye.

Nemzetgazdasági Minisztérium

A kormány tartja a 2013. évi 2,7 százalékos hiánycélt

A kormány ezen a héten véglegesítette az új magyar adórendszert. A korábbi átmeneti adónemeket kivezeti az adózásból, a bankadót végeleges adónemként rögzíti a 2013-as mértéken, és kivezeti a különadókat, de a társasági adó három kulcsossá válik: 10%-os kedvezményes, 19%-os általános és 50%-os speciális kulcsot vezet be. Közlemény.

Közép-Európa együtt képes a sikeres felzárkózásra

Közép-Európa együtt, egy csapatban képes a sikeres felzárkózásra - mondta Matolcsy György pénteken Budapesten a magyar-szlovák gazdasági fórumon.

Mérsékelten bővült az ipari termelés

A KSH ma reggeli közleménye szerint a munkanaphatástól megtisztított ipari termelés 0,6 százalékkal volt magasabb 2012 szeptemberében, mint az előző év azonos időszakában. Augusztushoz képest a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított adatok 0,7 százalékos volumenbővülést mutatnak. A kiigazítatlan statisztikák szerint a termelés 3,8 százalékkal csökkent, amelyben a munkanaphatás jelentős szerepet játszott.

Cséfalvay: a növekedés fontos feltétele az innováció

A jövőbeni gazdasági növekedés fontos feltétele a fiskális stabilitás biztosítása mellett a minél több magas hozzáadott értékű áru előállítása - jelentette ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára csütörtökön Budapesten egy, a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (Fivosz) által szervezett szakmai tanácskozáson.

Sorra buknak le a feketén foglalkoztatók

Újabb meghamisított következtetések a NAV adataiból. Valójában az egyre hatékonyabb adóhatósági fellépésnek köszönhetően idén már több mint 4000 adócsaló bukott le az ellenőrzéseken.

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Elfogadták a komáromi Duna-híd megépítéséről szóló megállapodást

A magyar Országgyűlés elfogadta a komáromi új Duna-híd megépítéséről szóló megállapodást, melyet október elején írt alá Orbán Viktor magyar és Robert Fico szlovák miniszterelnök - mondta el a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára szerdán komáromi sajtótájékoztatóján.

Vályi-Nagy Vilmos átadta Az Év Projektmenedzsere díjat

„Jó projektmenedzserek és projektmenedzseri tudás nélkül nincs változás és fejlődés. A magyar kormány és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztései végrehajtásához egyaránt számít a projektmenedzsment szakma tudására és támogatására” - mondta Vályi-Nagy Vilmos kormányzati informatikáért felelős helyettes államtitkár a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium védnöksége alatt álló Az Év Projektmenedzsere Díj átadó ünnepségén 2012. november 8-án, Budapesten.

Kedvező változások az új vasúti és autóbuszos menetrendekben +videó

A december második vasárnapján életbe lépő új menetrendek az utasok jobb, versenyképesebb kiszolgálását eredményező változásokat hoznak több hazai régióban, az elővárosi és a nemzetközi forgalomban is. Közlemény.

Völner: fejleszteni kell a városi közösségi közlekedést

Nemzetközi összehasonlításban Magyarországon jelentős a közforgalom aránya a városi és elővárosi közlekedésben, de a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infrastruktúráért felelős államtitkára a fejlesztés szükségességére is felhívta a figyelmet egy csütörtöki budapesti szakmai fórumon.

Csepreghy: egy fillér sem marad elköltetlen az uniós forrásokból

Magyarország jövő év végig az utolsó fillérig szerződéssel leköti azt a 8200 milliárd forintot, amely ebben az uniós költségvetési ciklusban a rendelkezésére áll, a forrásnak eddig 80 százalékát kötötték le - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára egy uniós szakpolitikai fórumon, csütörtökön Budapesten.

Vidékfejlesztési Minisztérium

Az öntözéses gazdálkodás kiemelt figyelmet kap az agrárstratégiában

A Vidékfejlesztési Minisztérium nagy hangsúlyt fektet az öntözéses rendszerek kialakítására, bővítésére, valamint a kézimunka igényes ágazatok erősítésére – jelentette ki V. Németh Zsolt a Fejér megyei Soponyán. A vidékfejlesztésért felelős államtitkár Magyarország legnagyobb sárgarépa- és zöldségtermesztő vállalkozásának jelképes betakarításán vett részt.

Össz-kárpát-medencei magyar gazdatalálkozó lesz decemberben

Össz-kárpát-medencei magyar gazdatalálkozót tartanak december 5-én Magyarországon, a tervek szerint Gödöllőn - jelentette be Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti ügyekért felelős államtitkára pénteken Budapesten, egy szakmai konferencián.

Az édesvízi halgazdálkodás nyerhet az uniós reformokkal

A tengerek kifosztása helyett a fenntartható hazai halgazdálkodást támogató aláírásokat adott át a Greenpeace képviselője pénteken a Vidékfejlesztési Minisztérium előtt Bognár Lajosnak, az élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős helyettes államtitkárának. A nemzetközi környezetvédő szervezet elképzelését a fenntartható haltermelés és a part menti halászat fejlesztését a szaktárca is támogatja az Unió illetékes bizottságában. Közlemény.

Budai Gyula állásfoglalása Magyar Zoltán kijelentései kapcsán

Magyar Zoltán jobbikos képviselőnek a kuruc.info számára csütörtökön adott interjúja több helyen valótlanságot tartalmaz és félrevezető, mutatott rá a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára. Budai Gyula szerint Magyar Zoltán és a Jobbik csak ki akar bújni a felelősség alól, hogy a Jobbik minden ígérgetése ellenére mind a mai napig nem nyújtott át a kormány részére konkrét javaslatokat, elképzeléseket a zsebszerződések felszámolására. A Jobbik parlamenti képviselői pusztán elvont fogalmakkal dobálóznak, melyek végeredménye mindig ugyanaz, hogy felül kéne vizsgálni az Európai Unióhoz történt csatlakozási szerződést.

Világszínvonalú sebészeti laboratórium az Állattenyésztési Kutatóintézetben

Az orvostudomány gyakorlati képzésének színtere szervesen illeszkedik az agrártudományokkal foglalkozó Állattenyésztési és Takarmányozási Kutatóintézetben (ÁTK) végzett szakmai munkához, mondta Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár a SOTE műtéttani intézete laboratóriumának avatóünnepségén, Herceghalomban. Közlemény.